Att bo här

Brf Sjökatten15 ligger i stadsdelen Vasastan, ett område med ett rikt serviceutbud. Det mesta finns i Vasastan men vill man in till city tar det bara ca 10 minuter att promenera.
Kvarteret är levande, växande och mångsidigt område. Nedan hittar ni information och tips med omnejd:

Kommunikationer
De närmaste tunnelbanorna är Rådmansgatan, Odenplan samt Tekniska Högskolan. Det finns en mängd busslinjer, de flesta utgår från Odenplan, Odengatan, Birger Jarlsgatan samt Sveavägen. Mer info: www.sl.se

Bibliotek
Stadsbiblioteket ligger på Sveavägen 73, Kungliga Biblioteket ligger i Humlegården.

Förskolor och skolor
Det finns både förskolor och skolor i kvarteret och i Vasastan. KTH ligger på promenadavstånd och universitetet ligger bara en hållplats från Tekniska Högskolan.

Mataffärer
Det finns ett stort utbud av matffärer i närheten. Bla Hemköp, Lidl, ICA och Picard

Övriga affärer
Vasastan har ett gediget affärsutbud. Varuhuset Åhléns ligger på Odenplan, där har Akademibokhandeln också en butik. Systembolag och antikaffärer ligger också i närheten.

Restaurang-och kaféutbud
Vasastan är en av de mest krogtäta stadsdelarna. Här finns en mängd take away alternativ t ex sushibarer, pizzerior, hamburgerrestauranger, flertalet indier, italienare, greker, kebabbarer och asiatiska krogar. I föreningen ligger Babel Deli som är ett mycket populärt och uppskattat kafé. I närmaste området ligger ett flertal prisbelönta restauranger. För att nämna några: Lao Wai, Café Facile och Tradition. För krogtips i området se www.alltomstockholm.se.

Fritid
Friskis och Svettis ligger på Sveavägen 63, www.friskissvettis.se
Motionsspår, tennisbanor finns bland annat i Hagaparken samt vid Fiskartorpet vid Tennisstadion. Det nyrenoverade utomhusbadet, Vanadisbadet, ligger inom kort promenadavstånd http://www.vanadisbadet.nu/

Grönområden
Det finns flera fina grönområden inom promenadavstånd, Hagaparken, Vanadisparken, Humlegården, Vasaparken, Fiskartorpet, Karlbergskanalen är bara några exempel.

Lekparker
Observatorieparken, Humlegården och Vasaparken är exempel på närliggande lekparker.

Återvinningscentraler (ÅVC)
Stockholm stads återvinningscentraler har öppet 359 dagar om året. Återvinningscentralerna tar emot grovavfall, elavfall och farligt avfall som vi inte själva hanterar i fastigheten.
Stockholms nya återbruksanläggning heter Roslagstulls återbruk och ligger på Cedersdalsgatan 7 (i Vanadisberget). Anläggningen ska öppna under hösten 2014.
För mer information när anläggningen öppnar se Stockholms stads hemsida, http://www.stockholm.se/avc

Övrigt
För övrig information om utbudet i Vasastan se: www.vasastan.info eller www.alltomstockholm.se